روزنامه کائنات
6

انرژی

۱۴۰۱ شنبه ۵ آذر - شماره 4257

واگذاری۹۰ هزار میلیارد تومان از سهام عدالت  پالایشگاه شازند به تأمین اجتماعی

 شورای عالی هماهنگی اقتصادی قوا به منظور تقویت بنیه مالی سازمان تأمین اجتماعی مصوب کرد تا معادل ۹۰ هزار میلیارد تومان از سهام دولت در پالایشگاه امام خمینی شازند به این سازمان واگذار شود.
در هفتاد و هشتمین جلسه شورای‌عالی هماهنگی اقتصادی قوا که با حضور سران سه قوه و دیگر اعضا برگزار شد، موضوع تسهیل رد دیون دولت به سازمان تأمین اجتماعی در دستور کار قرار گرفت و پس از بررسی مصوب شد که معادل ۹۰ هزار میلیارد تومان از سهام دولت در پالایشگاه امام خمینی شازند بابت رد دیون دولت به سازمان تامین اجتماعی واگذار شود.
این تصمیم با هدف تقویت بنیه مالی سازمان تأمین اجتماعی برای پرداخت به موقع مستمری بازنشستگان و مطالبات بخش سلامت شامل بیمارستان‌ها، درمانگاه‌ها و داروخانه‌های طرف قرارداد اتخاذ شد.
در این جلسه که به ریاست آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی برگزار شد، اعضا همچنین مقرر کردند به منظور تقویت توان ارزی کشور و ترغیب هر چه بیشتر فعالان اقتصادی به بازگرداندن حداکثر ارز به چرخه اقتصادی، صادرکنندگانی که مبلغی بالاتر از ارزش پایه گمرکی برای کالای صادراتی خود اظهار کنند، مورد حمایت قرار گیرند و تسهیلاتی در این زمینه برای آنان در نظر گرفته شود.
بر اساس این گزارش، پالایشگاه امام خمینی (ره) شازند یکی از شرکتهای فرعی شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران می‌باشد که به عنوان بزرگترین پالایشگاه تک واحدی ایران در سال ۱۳۷۲ با ظرفیت اسمی ۱۵۰ هزار بشکه در روز راه‌اندازی گردید. همچنین نخستین پالایشگاهی است که کار مطالعه و عملیات اجرای آن بعد از انقلاب اسلامی و در نخستین سال بعد از جنگ تحمیلی آغاز شد. پس از مدتی با تلاش و کوشش نیروهای متعهد و متخصص ظرفیت تولید پالایشگاه به ۱۷۰ هزار بشکه در روز رسید. تغییر الگوی مصرف محصولات نفتی کشور از محصولات میان تقطیر به بنزین و همچنین ارتقاء کیفیت محصولات تولیدی مطابق با الزامات زیست محیطی و استانداردهای بین‌المللی، مسئولان را بر آن داشت که طرح افزایش ظرفیت و بهبود کیفیت فرآورده‌های پالایشگاه امام خمینی (ره) شازند را تصویب و ابلاغ نمایند. با اجرای این طرح ظرفیت تولید پالایشگاه از ۱۷۰ هزار بشکه در روز به ۲۵۰ هزار بشکه در روز افزایش یافته است. همچنین تولید بنزین به میزان ۱۲ میلیون لیتر در روز در ازاء کاهش تولید نفت کوره افزایش یافته است. درحالیکه خوراک پالایشگاه از ۱۰۰ درصد نفت خام شیرین و سبک به مخلوط ۵۵ درصد سبک و ۴۵ درصد نفت خام سنگین تغییر یافته است.

پایداری تولید و توزیع فرآورده‌های نفتی
 در سراسر کشور
 در حالی که برخی در شبکه‌های اجتماعی از کمبود فرآورده‌های نفتی از جمله بنزین و گازوئیل صحبت می‌کنند آمارهای شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی حکایت از پایداری تولید و توزیع فرآورده‌ها در سراسر کشور دارد.
مصرف بنزین و گازوئیل در یک سال گذشته با کنترل همه گیری کرونا و بازگشت شرایط اقتصادی به پیش از همه گیری افزایش قابل توجهی داشته تا آنجا که آمارهای شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی نشان می‌دهد تنها در بنزین رشد ۲۳ درصدی توزیع در سال ۱۴۰۱ در مقایسه با سال قبل اتفاق افتاده است.
با این حال هیچ کمبودی در تولید و توزیع فرآورده های نفتی در یک سال گذشته پیش نیامد. این در حالی است که مصرف بنزین در بر اساس آمارهای شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ظرفیت تولید بنزین در یک سال گذشته به طور میانگین ۱۰۳ میلیون لیتر در روز بوده و حالا با ورود به نیمه دوم سال مصرف نیز در حدود ۱۰۰ میلیون لیتر در روز است.
شرایط در مورد تولید و توزیع گازوئیل نیز به صورت سر به سری است. ظرفیت تولید گازوئیل ایران چیزی در حدود ۱۱۰ میلیون لیتر در روز است که مصرف هم گاها تا ۱۰۵ میلیون لیتر می رسد. البته مصرف گازوئیل درنیمه دوم سال به دلیل تامین سوخت مایع برای نیروگاه ها بیشتر است اما این موضوع اختلالی در سوخت رسانی به جایگاه ها ایجاد نکرد. تولید و توزیع فرآورده های اصلی نفتی به صورت پایدار در سراسر کشور ادامه دارد و سهمیه های اختصاص داده شده به خودروهای شخصی و همچنین سهمیه گازوئیل کامیون ها بر اساس پیمایش به صورت مداوم تامین می شود.
از سوی دیگر، علاوه بر ظرفیت موجود تولید گازوئیل در کشور، در روزهای گذشته طرح جدید پالایشگاه اصفهان به بهره برداری رسیده که روزانه ۱۶ میلیون لیتر گازوئیل با کیفیت یورو ۵ را تولید می کند که در فصل سرد سال و با توجه به احتمال آلوده بودن هوا، تاثیر به سزایی در تامین پایدار سوخت پاک در کشور دارد.
این موضوع باعث شده تا کامیون داران و ناوگان حمل و نقل جاده ای از جمله اتوبوس ها برای تایمن سوخت مورد نیاز خود نه تنها مشکلی نداشته باشند که این سوخت به میزان نیاز در همه نقاط کشو در دسترس باشد.

 

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه